14.02.2023

Als valentijnsdag plots een andere invulling krijgt…

Valentijn, de dag van de geliefden. Maar wat als je geliefde er niet meer is? Een dag met dubbele gevoelens, want je houdt immens veel van iemand, maar je kan die liefde niet meer samen vieren…

Toch vinden wij en veel andere mensen dat de liefde na een overlijden ook een plaats moet krijgen in het leven want die ene bijzondere liefde is er niet meer maar daarom zeker nog niet vergeten. Sommigen zeggen het met woorden, anderen kopen een bloemetje en nog anderen vinden rust en vertrouwen in een wandeling op de begraafplaats in de lentezon. Doe vooral wat voor jou goed voelt. Maak tijd om de warmte, met een lach en een traan, toe te laten in je leven.

Liefde is sterker dan de dood

Draag de liefde voor altijd mee…

Een lege plaats moet niet noodzakelijk opgevuld worden. Maar je kan er wel vanuit een andere hoek naar kijken. En ook al wordt die lege plaats terug opgevuld met de warme genegenheid van iemand anders, dan wil dat niet zeggen dat een eerdere liefde vergeten is, het omgekeerde evenzeer waar.

Valentijnsdag is ook een goed moment om extra aandacht te besteden aan mensen waarvan je weet dat ze (onlangs) afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde. De aandacht voor nabestaanden ebt enkele weken na de uitvaart vaak onbewust weg, terwijl het verwerken van een verlies meestal veel tijd vergt. Een bezoekje of berichtje zal zeker gewaardeerd worden en geeft steun op een moeilijk moment. Wij van D’hondt, zorg voor uitvaart, wensen iedereen die een geliefde moet missen een zonnestraal die hun hart vandaag doet verwarmen.

Zeg het met een bloemetje …