mijn uitvaart … zó wil ik het graag

Doodgaan, sterven… een moeilijk bespreekbaar onderwerp en toch zal de dood, vroeg of laat aan onze deur staan. Het is dus toch goed om even stil te staan en je uitvaartwensen kenbaar te maken. Het geeft jezelf rust te weten dat één en ander geregeld is en het helpt je nabestaanden bij je overlijden, zo weten ze precies wat jij wil. 

voorzorg - zo wil ik het graag

Hoe kan je dit doen?

Je kan eigenhandig of via een notaris een testament opmaken. Het nadeel hierbij is dat een testament vaak te laat gelezen wordt. Dagen of weken na je uitvaart zullen je erfgenamen pas de inhoud vernemen van je testament. Een testament opstellen doe je best enkel om je financiële zaken te regelen en niet voor je uitvaartschikkingen. De meest wenselijke manier om je uitvaartwensen vast te leggen is aan de hand van een uitvaartcontract. Een goede start daarbij is het invullen van ons voorzorgformulier, waarbij je jouw uitvaartwensen kan doorgeven.

Een uitvaartcontract …

Een uitvaartcontract is een contract dat de laatste wilsbeschikking van een persoon regelt en dat gesloten wordt tussen een privépersoon en bijvoorbeeld een begrafenisonderneming.

Een dergelijk contract biedt het voordeel dat alles wat erin werd vastgelegd, ook effectief op die manier wordt uitgevoerd.

Ook bij uitvaartzorg D’hondt

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is op voorhand sommige zaken te regelen i.v.m. een uitvaart. Daarom werken wij nu steeds vaker met een uitvaartvoorzorg. We zijn steeds bereid om totaal vrijblijvend en kosteloos alle mogelijkheden uit te leggen en de wensen op papier vast te leggen. 

In het uitvaartcontract kan je jouw specifieke wensen voor je uitvaart kenbaar maken en laten vastleggen. Je bepaalt vooraf hoe de uitvaart zal verlopen:

  • de keuze tussen begrafenis of crematie
  • het kiezen van een urne of lijkkist
  • de muziek en de teksten tijdens de plechtigheid
  • de opmaak van de rouwbrief
  • de mensen die moeten verwittigd worden
  • het organiseren van een rouwmaaltijd
  • het plaatsen van een grafzerk

Aan de hand van volgend formulier kan je jouw wensen en aanwijzingen die dienen gebruikt te worden als leidraad voor de uitvoering van uw begrafenis/crematie kenbaar maken.

Heeft u specifieke wensen over uw uitvaart of wil u weten wat mogelijk is en wat niet, neem vrijblijvend contact op met onze mensen. Wij nodigen u dan uit op ons kantoor of komen tot bij u voor een gesprek.