Een laatste eer in stijl

De rouwwagen, ceremoniewagen, lijkwagen, …
de auto die instaat voor het laatste vervoer krijgt veel namen.

Vroeger paard en kar, vandaag gemotoriseerde bolides. Uitvaartzorg D’hondt beschikt over een constant wagenpark van verschillende stijlvolle rouwwagens. Hiermee verzorgen we in alle sereniteit de overbrenging van een overledene naar het funerarium, de kerk of het crematorium en het kerkhof. De wagens hebben een strak en elegant design in witte, zwarte of grijze kleur. Dagelijks worden de wagens schoongemaakt, klaar om jouw dierbare te begeleiden naar de laatste rustplaats.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening aan de families nog te versterken, maken we sinds kort gebruik op onze nieuwe overbrengwagen. Volledig uitgerust en tot in de details afgewerkt om de overledene met respect te vervoeren.

Wist je dat: de krul die je achteraan op onze rouw- en overbrengwagens terugvindt, een verwijzing is naar hoe het rouwvervoer vroeger georganiseerd werd? Oorspronkelijk werden er lijkkoetsen en paarden gebruikt om een overledene te vervoeren. Tot aan het begin van de 20e eeuw en tijdens de wereldoorlogen, bleef de rouwkoets populair in gebruik. De S-vormen die je vandaag nog ziet, stellen de beugels van de rouwkoets voor. 

Dezelfde service, in een nieuw jasje.