Dienstbaarheid

Beschikbaarheid

Kwaliteit

over d'hondt

Ons verhaal

Meer dan 100 jaar traditie...

Reeds 4 generaties staat de familie D’hondt ten dienste van families die afscheid moeten nemen van een dierbare. Het bedrijf werd in 1912 opgestart door overgrootvader Hubert “Bertje” D’hondt. Als schrijnwerker-meubelmaker vervaardigde hij naast meubels ook doodskisten.

Zijn zoon Marcel D’hondt zette zijn werk verder. Samen met zijn echtgenote, Jeanne Vandevelde, legden ze zich helemaal toe op de uitvaartverzorging. Ze namen daarmee de volle regeling van een uitvaart op zich. Er werd aan huis gegaan voor de opbaring en de bekisting van de overledene, er werd gezorgd voor rouwbrieven en rouwprentjes. De fabricage van lijkkisten werd geïndustrialiseerd en er kwamen steeds meer medewerkers bij. De eerste “echte” lijkwagen deed zijn intrede omstreeks 1950.

De “gebroeders D’hondt”, Jean-Pierre, Luc, Ignace en Jo, namen de zaak van “vader Marcel” over en verhuisden naar nieuwe en grotere ateliers in de Lindestraat. Daar kwam ook het allereerste funerarium in 1982, uniek in de sector voor die tijd.

Een continue groei van het bedrijf en de verdere specialisatie noodzaakte enkele grondige aanpassingen tussen 1978 en 1989. De lijkkistenfabricage werd geleidelijk overgelaten en afgebouwd en zo ontstond “Deuren D’hondt”, wat later gevolgd door “Trappen D’hondt”. Gloednieuwe fabrieken werden opgericht in Zingem.

Uitvaartzorg D’hondt neemt zijn intrek in een gloednieuwe en revolutionaire vestiging in de Gentstraat te Oudenaarde en dit onder de dagelijkse leiding van Geert D’hondt, de vierde generatie aan het roer! De bouw van de piramide betekende de start van een totaal nieuw concept in de uitvaartbranche. Alle diensten m.b.t. een uitvaart konden vanaf dit moment onder één dak plaats vinden. Ook het rouwdrukwerk werd in eigen beheer genomen, wat een ruime keuze aan hedendaagse rouwbrieven en een snelle levering garandeert. In 2000 werd een tweede uitvaartcentrum te Zingem geopend met als doel families van Zingem, Huise, Ouwegem, Lozer, Kruishoutem, Gavere, Asper, Nazareth, Zwalm en Nederzwalm ten dienste te staan.

In 2003 kan Uitvaartzorg D’hondt, als enige uitvaartonderneming in België, de know-how en expertise op het vlak van cryonisme aanbieden. Tot op heden is dit nog steeds zo en in 2016 werd de eerste Belg die voor cryonisme koos door ons team behandeld en overgevlogen naar het Cryonics Institute in de Verenigde Staten.

In 2004 kwam dan ook een internationale bekroning op het werk. Uitvaartzorg D’hondt werd winnaar van de International Funeral Award. Het uitvaartcentrum te Oudenaarde met De Ark en het Meditorium werd door de internationale jury als toonaangevend, revolutionair en  vernieuwend bevonden. De families kunnen in alle vrijheid zelf beslissen over elk onderdeel van de uitvaart. Sinds 2015 wordt dit volledig dienstenpakket ook aangeboden in het uitvaartcentrum Quo Vadis op de grens van Mater en Horebeke.

Uitvaartzorg D’hondt bestaat uit een team van een 30-tal gedreven en geëngageerde mensen die elk op hun manier het uiterste geven op gebied van dienstbaarheid en beschikbaarheid, met maar één doel: een perfecte  en serene dienstverlening aan de families in rouw. De tevredenheid van de families is veel sterker dan grote slogans.

Onze faciliteiten

Uitvaartcentrum

Oudenaarde

Het uitvaartcentrum te Oudenaarde situeert zich in de Gentstraat 82, te Oudenaarde. Het funerarium staat bekend als “de piramide”.

Uitvaartcentrum D'hondt - Oudenaarde
Gentstraat 82
9700 Oudenaarde
Funerarium

ZINGEM

Het funerarium te Zingem situeert zich op het rondpunt in het hartje Zingem (thans deelgemeente van Kruisem), vlakbij het gemeentehuis.

Funerarium Zingem
Kruishoutemsesteenweg 1
9750 Zingem (deelgemeente Kruisem)
Funerarium

Quo Vadis

Het funerarium Quo Vadis situeert zich pal op de grens tussen Mater en Sint-Maria-Horebeke, schuin tegenover de Brouwerij Roman.

Funerarium Quo Vadis
Hauwaart 92
9700 Mater-Horebeke